EN GR
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 800-11-965-74
location
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Σκούφου 2-4
Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
10557

Δες το στο χάρτη
location
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Τατοϊου 73 & Χαρ. Τρικούπη
Κηφισιά
14564

Δες το στο χάρτη
location
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος & Δούσμανη 5
Γλυφάδα
16675

Δες το στο χάρτη
location
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δημητρίου Γούναρη 15
Πειραιάς
18531

Δες το στο χάρτη
location
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Σεβαστουπόλεως 38
Αμπελόκηποι
11526

Δες το στο χάρτη
location
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερμού 18
Θεσσαλονίκη
54624  

Δες το στο χάρτη
name of the recipy


Pan Fried Meat Pies (Xiang Bing)

Χρόνος ετοιμασίας: 90'

Περιγραφή

Τα Xiang Bing είναι μικρά, τηγανητά πιτάκια γεμιστά με κιμά, αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά. Με τραγανό εξωτερικό και πλούσια γεύση στο εσωτερικό, αυτά τα κινέζικα meat pies είναι το τέλειο street food για κάθε στιγμή της ημέρας.

Tips

Δοκιμάστε τις πίτες με χοιρινό κιμά και Sriracha sauce Cardinal για πιο spicy εκδοχή

Υλικά
Δημιουργία Συνταγής για

Υλικά

340340 ml Ζεστό Νερό (πάνω από 90 Βαθμούς Κελσίου)

11 κ.σ. Lee Kum Kee Sesame Oil Pure Αγόρασε στο wokshop

11 κ.σ. Lee Kum Kee Oyster Sauce Panda Αγόρασε στο wokshop

300300 ml Ηλιέλαιο

11 κ.γλ. Mee Chun Five Spice Powder Αγόρασε στο wokshop

120120 ml Νερό (Θερμοκρασία Δωματίου)

11 κ.σ. Aizakku Soy Sauce 11% Less Salt, Japanese Style, Naturally Fermented Αγόρασε στο wokshop

1,51,5 κ.σ. Go Tan Ginger Minced Paste

11 κ.σ. Αλάτι

11 κ.σ. Shao Hsing Cooking Wine Αγόρασε στο wokshop

22 τμχ Φρέσκο Κρεμμυδάκι Ψιλοκομμένο

22 τμχ Ξερά Κρεμμύδια

11 κ.γλ. Ζάχαρη

300300 gr Βόειος Κιμάς

22 τμχ Αυγά

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ προσθέστε το κρέας, τζίντζερ, κρεμμύδι, αλάτι, ζάχαρη και five spices.

2. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το Shao Hsing κρασί και την Οyster Sauce. Ανακατέψτε πάλι και τοποθετήστε στο ψυγείο.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλάτι, το αλεύρι και το ζεστό νερό, ανακατεύοντας απαλά. 

4. Προσθέστε και το κρύο νερό και ζυμώστε. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε για 30 λεπτά.

5. Ζυμώστε και πάλι. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει η ζύμη να γίνει λεία.

6. Κόψτε σε μερίδες 30-35gr και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα μέχρι να γίνει λεπτή. 

7. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα πιάτο και τυλίξτε πολύ καλά με μεμβράνη για 15 λεπτά.

8. Τοποθετήστε, σε κάθε μια από τις πίτες που ανοίξατε, γέμιση στο κέντρο, τόση ώστε να μπορείτε να κλείσετε εύκολα.

9. Πλάστε ελαφρώς με τα χέρια σας και πιέστε μέχρι να γίνουν επίπεδες. Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις πίτες. 

10. Τηγανίστε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν χρώμα χαμηλώστε την ένταση ώστε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.

11. Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρετε.