
Pan Fried Meat Pies (Xiang Bing)
- Κουζίνα: Κινέζικη
- Γεύση: Αλμυρή, Αρωματική
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
Τα Xiang Bing είναι μικρά, τηγανητά πιτάκια γεμιστά με κιμά, αρωματικά μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά. Με τραγανό εξωτερικό και πλούσια γεύση στο εσωτερικό, αυτά τα κινέζικα meat pies είναι το τέλειο street food για κάθε στιγμή της ημέρας.
Tips
Δοκιμάστε τις πίτες με χοιρινό κιμά και Sriracha sauce Cardinal για πιο spicy εκδοχή
Υλικά
340340 ml Ζεστό Νερό (πάνω από 90 Βαθμούς Κελσίου)
11 κ.σ. Lee Kum Kee Sesame Oil Pure Αγόρασε στο wokshop
11 κ.σ. Lee Kum Kee Oyster Sauce Panda Αγόρασε στο wokshop
300300 ml Ηλιέλαιο
11 κ.γλ. Mee Chun Five Spice Powder Αγόρασε στο wokshop
120120 ml Νερό (Θερμοκρασία Δωματίου)
11 κ.σ. Aizakku Soy Sauce 11% Less Salt, Japanese Style, Naturally Fermented Αγόρασε στο wokshop
1,51,5 κ.σ. Go Tan Ginger Minced Paste
11 κ.σ. Αλάτι
11 κ.σ. Shao Hsing Cooking Wine Αγόρασε στο wokshop
22 τμχ Φρέσκο Κρεμμυδάκι Ψιλοκομμένο
22 τμχ Ξερά Κρεμμύδια
11 κ.γλ. Ζάχαρη
300300 gr Βόειος Κιμάς
22 τμχ Αυγά
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ προσθέστε το κρέας, τζίντζερ, κρεμμύδι, αλάτι, ζάχαρη και five spices.
2. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το Shao Hsing κρασί και την Οyster Sauce. Ανακατέψτε πάλι και τοποθετήστε στο ψυγείο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλάτι, το αλεύρι και το ζεστό νερό, ανακατεύοντας απαλά.
4. Προσθέστε και το κρύο νερό και ζυμώστε. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε για 30 λεπτά.
5. Ζυμώστε και πάλι. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει η ζύμη να γίνει λεία.
6. Κόψτε σε μερίδες 30-35gr και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα μέχρι να γίνει λεπτή.
7. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα πιάτο και τυλίξτε πολύ καλά με μεμβράνη για 15 λεπτά.
8. Τοποθετήστε, σε κάθε μια από τις πίτες που ανοίξατε, γέμιση στο κέντρο, τόση ώστε να μπορείτε να κλείσετε εύκολα.
9. Πλάστε ελαφρώς με τα χέρια σας και πιέστε μέχρι να γίνουν επίπεδες. Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις πίτες.
10. Τηγανίστε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν χρώμα χαμηλώστε την ένταση ώστε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
11. Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρετε.