
Awase Dashi Miso Soup
- Κουζίνα: Ιαπωνική
- Γεύση: Αλμυρή
- Εποχή: Για κάθε στιγμή
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
Η Awase Dashi Miso Soup είναι μια κλασική ιαπωνική σούπα που συνδυάζει το πλούσιο umami του Awase Dashi—ένας ζωμός από φύκια kombu και νιφάδες bonito—με την απαλή, γήινη γεύση της πάστας miso. Αυτή η αρωματική και θρεπτική σούπα αποτελεί τη βάση πολλών ιαπωνικών γευμάτων και μπορεί να εμπλουτιστεί με τόφου, φύκια wakame ή λαχανικά για επιπλέον γεύση και υφή.
Tips
Μπορείς να την δοκιμάσεις και μόνο με τον ένα τύπο Dashi, είτε με το Dashi kombu είτε με Dashi Katsuobushi.
Υλικά
200200 gr Morinaga/Mori-Nu Tofu Firm Αγόρασε στο wokshop
11 τμχ Dashi Kombu Αγόρασε στο wokshop
1212 gr Wadakyu Bonito Flakes Katsuobushi Αγόρασε στο wokshop
44 κ.σ. Hikari Miso Paste White Organic Αγόρασε στο wokshop
10001000 ml Νερό
22 τμχ Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Σε νερό που βράζει προσθέστε 1 dashi και αφήστε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά προκειμένου να απελευθερώσει το kombu όλη την umami γεύση και τα αρώματά του. Στη συνέχεια αφαιρέστε το kombu και στο ζωμό που δημιουργήσατε (Dashi Kombu) προσθέστε τις αποξηραμένες νιφάδες παλαμίδας και σιγοβράστε για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το katsuobushi να βυθιστεί στον πάτο, περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και ο ζωμός σας είναι έτοιμος.
2. Βάλτε το miso σε μια κουτάλα, προσθέτετε σιγά σιγά το dashi στην κουτάλα και ανακατέψτε με ξυλάκια να διαλυθεί εντελώς και στη συνέχεια προσθέστε το στο dashi.
3. Kόψτε το τόφου σε κύβους και προσθέστε στη σούπα.
4. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.