EN GR
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 800-11-965-74
location
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Σκούφου 2-4
Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
10557

Δες το στο χάρτη
location
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Τατοϊου 73 & Χαρ. Τρικούπη
Κηφισιά
14564

Δες το στο χάρτη
location
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος & Δούσμανη 5
Γλυφάδα
16675

Δες το στο χάρτη
location
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δημητρίου Γούναρη 15
Πειραιάς
18531

Δες το στο χάρτη
location
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Σεβαστουπόλεως 38
Αμπελόκηποι
11526

Δες το στο χάρτη
location
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερμού 18
Θεσσαλονίκη
54624  

Δες το στο χάρτη
name of the recipy


Awase Dashi Miso Soup

Χρόνος ετοιμασίας: 30'

Περιγραφή

Η Awase Dashi Miso Soup είναι μια κλασική ιαπωνική σούπα που συνδυάζει το πλούσιο umami του Awase Dashi—ένας ζωμός από φύκια kombu και νιφάδες bonito—με την απαλή, γήινη γεύση της πάστας miso. Αυτή η αρωματική και θρεπτική σούπα αποτελεί τη βάση πολλών ιαπωνικών γευμάτων και μπορεί να εμπλουτιστεί με τόφου, φύκια wakame ή λαχανικά για επιπλέον γεύση και υφή.

Tips

Μπορείς να την δοκιμάσεις και μόνο με τον ένα τύπο Dashi, είτε με το Dashi kombu είτε με Dashi Katsuobushi.

Υλικά
Δημιουργία Συνταγής για

Υλικά

200200 gr Morinaga/Mori-Nu Tofu Firm Αγόρασε στο wokshop

11 τμχ Dashi Kombu Αγόρασε στο wokshop

1212 gr Wadakyu Bonito Flakes Katsuobushi Αγόρασε στο wokshop

44 κ.σ. Hikari Miso Paste White Organic Αγόρασε στο wokshop

10001000 ml Νερό

22 τμχ Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Σε νερό που βράζει προσθέστε 1 dashi και αφήστε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά προκειμένου να απελευθερώσει το kombu όλη την umami γεύση και τα αρώματά του.  Στη συνέχεια αφαιρέστε το kombu και στο ζωμό που δημιουργήσατε (Dashi Kombu) προσθέστε  τις αποξηραμένες νιφάδες παλαμίδας και σιγοβράστε για μόλις 30 δευτερόλεπτα. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το katsuobushi να βυθιστεί στον πάτο, περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα και ο ζωμός σας είναι έτοιμος.

2. Βάλτε το miso σε μια κουτάλα, προσθέτετε σιγά σιγά το dashi στην κουτάλα και ανακατέψτε με ξυλάκια να διαλυθεί εντελώς και στη συνέχεια προσθέστε το στο dashi.

3. Kόψτε το τόφου σε κύβους και προσθέστε στη σούπα.

4. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.