EN GR
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 800-11-965-74
location
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
Σκούφου 2-4
Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
10557

Δες το στο χάρτη
location
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Τατοϊου 73 & Χαρ. Τρικούπη
Κηφισιά
14564

Δες το στο χάρτη
location
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
Λεωφ. Ποσειδώνος & Δούσμανη 5
Γλυφάδα
16675

Δες το στο χάρτη
location
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δημητρίου Γούναρη 15
Πειραιάς
18531

Δες το στο χάρτη
location
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Σεβαστουπόλεως 38
Αμπελόκηποι
11526

Δες το στο χάρτη
location
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ερμού 18
Θεσσαλονίκη
54624  

Δες το στο χάρτη
name of the recipy


Spicy Shitake Noodle Soup with Crispy Tofu

Χρόνος ετοιμασίας: 40'

Περιγραφή

Μία διαφορετική νόστιμη και vegan σούπα με τραγανό tofu και μανιτάρια shiitake.

Υλικά
Δημιουργία Συνταγής για

Υλικά

11 κ.σ. Aizakku Soy Sauce Naturally Fermented Αγόρασε στο wokshop

22 κ.σ. Kadoya Sesame Oil Αγόρασε στο wokshop

22 κ.σ. Aizakku Miso Soy Bean Paste White (Shiro Miso) Αγόρασε στο wokshop

11 τμχ Aizakku Dried Mushroom Shiitake Whole Αγόρασε στο wokshop

11 πρέζα Πιπέρι

22 κ.σ. Sempio Chili Paste Gochujang Αγόρασε στο wokshop

22 κ.σ. Ginger ψιλοκομμένο

11 τμχ Ξερό Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

22 τμχ Cardinal Ramen Noodles Fresh Αγόρασε στο wokshop

3030 ml Aizakku Mirin Hon Japanese Style Αγόρασε στο wokshop

22 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο

11 κ.σ. Ηλιέλαιο

1,51,5 τμχ Tofu Organic Bioasia Αγόρασε στο wokshop

44 τμχ Bok Choy κομμένο στα τέσσερα

11 τμχ Konbu Organic Bioasia Αγόρασε στο wokshop

11 λίτρο Ζωμό από τα μανιτάρια Shiitake

Εκτέλεση

Φτιάξτε τον ζωμό

1. Μουλιάστε τα μανιτάρια shitake σε 1,2 λίτρα νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) από την προηγούμενη ημέρα και αποθηκεύστε στο ψυγείο.Σουρώστε τα μανιτάρια, κόψτε τα σε λεπτές φέτες και κρατήστε 1 λίτρο από τον ζωμό τους.

2. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο μέχρι να μαλακώσει περίπου 3 λεπτά. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίστε το μαγείρεμα των κρεμμυδιών μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρώμα, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό shitake, ένα φύλλο kombu, mirin, gochujang. Αφήστε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.

Φτιάξτε το tofu

1. Κόψτε το τόφου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, όταν θερμανθεί προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε το τόφου και μαγειρέψτε για περίπου 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και γίνει τραγανό από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας περιστασιακά.

2. Aνακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας miso, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Όταν το τόφου ροδίσει, σβήστε τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά τη σάλτσα πάνω από το τόφου. Ανακατέψτε τη σάλτσα στο τόφου και μαγειρέψτε επιπλέον  1 λεπτό σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρωματιστεί.

Σερβίρισμα

1. Πρσθέστε στον ζωμό που βράζει τα bok choy και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2. Στην συνέχεια προσθέστε το tofu στον ζωμό. Τοποθετήστε τα noodles στα μπολ και σερβίρετε τη σούπα.