
Spicy Shitake Noodle Soup with Crispy Tofu
- Κουζίνα: Ιαπωνική
- Γεύση: Αρωματική, Πικάντικη
- Εποχή: Για κάθε στιγμή
- Special: Vegan Friendly
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
Μία διαφορετική νόστιμη και vegan σούπα με τραγανό tofu και μανιτάρια shiitake.
Υλικά
11 κ.σ. Aizakku Soy Sauce Naturally Fermented Αγόρασε στο wokshop
22 κ.σ. Kadoya Sesame Oil Αγόρασε στο wokshop
22 κ.σ. Aizakku Miso Soy Bean Paste White (Shiro Miso) Αγόρασε στο wokshop
11 τμχ Aizakku Dried Mushroom Shiitake Whole Αγόρασε στο wokshop
11 πρέζα Πιπέρι
22 κ.σ. Sempio Chili Paste Gochujang Αγόρασε στο wokshop
22 κ.σ. Ginger ψιλοκομμένο
11 τμχ Ξερό Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
22 τμχ Cardinal Ramen Noodles Fresh Αγόρασε στο wokshop
3030 ml Aizakku Mirin Hon Japanese Style Αγόρασε στο wokshop
22 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
11 κ.σ. Ηλιέλαιο
1,51,5 τμχ Tofu Organic Bioasia Αγόρασε στο wokshop
44 τμχ Bok Choy κομμένο στα τέσσερα
11 τμχ Konbu Organic Bioasia Αγόρασε στο wokshop
11 λίτρο Ζωμό από τα μανιτάρια Shiitake
Εκτέλεση
Φτιάξτε τον ζωμό
1. Μουλιάστε τα μανιτάρια shitake σε 1,2 λίτρα νερό (σε θερμοκρασία δωματίου) από την προηγούμενη ημέρα και αποθηκεύστε στο ψυγείο.Σουρώστε τα μανιτάρια, κόψτε τα σε λεπτές φέτες και κρατήστε 1 λίτρο από τον ζωμό τους.
2. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι σε 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο μέχρι να μαλακώσει περίπου 3 λεπτά. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίστε το μαγείρεμα των κρεμμυδιών μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρώμα, 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό shitake, ένα φύλλο kombu, mirin, gochujang. Αφήστε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.
Φτιάξτε το tofu
1. Κόψτε το τόφου σε κύβους μεγέθους μπουκιάς. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, όταν θερμανθεί προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε το τόφου και μαγειρέψτε για περίπου 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και γίνει τραγανό από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας περιστασιακά.
2. Aνακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας miso, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Όταν το τόφου ροδίσει, σβήστε τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά τη σάλτσα πάνω από το τόφου. Ανακατέψτε τη σάλτσα στο τόφου και μαγειρέψτε επιπλέον 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρωματιστεί.
Σερβίρισμα
1. Πρσθέστε στον ζωμό που βράζει τα bok choy και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Στην συνέχεια προσθέστε το tofu στον ζωμό. Τοποθετήστε τα noodles στα μπολ και σερβίρετε τη σούπα.