
Tom Yum Goong Soup
- Κουζίνα: Ταϊλανδέζικη
- Γεύση: Πικάντικη, Αρωματική
- Εποχή: Για κάθε στιγμή
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
Η Tom Yum Goong είναι η πιο διάσημη ταϊλανδέζικη σούπα με γαρίδες. Πικάντικη, ξινή και αρωματική γεύση σε ένα πιάτο; Και όμως ναι! Η συνταγή αυτή έρχεται από την Ταϊλάνδη, έχει το όνομα Tom Yam Goong και είναι ένα explosion ασιατικών αρωμάτων. Με lemongrass, galangal και φύλλα kaffir lime, θα σε μυήσουν στην αυθεντική ταϊλανδέζικη γεύση.
Υλικά
11 κ.γλ. Gο Tan Lemon Grass Paste Pure Αγόρασε στο wokshop
11 κ.σ. Cock Instant Hot & Sour Paste (Tom Yum) Αγόρασε στο wokshop
1010 τμχ Aizakku Dried Mushroom Shiitake Whole Αγόρασε στο wokshop
11 κ.γλ. Ζάχαρη
22 τμχ Lime (Χυμός)
88 τμχ Cardinal Baby Corn Αγόρασε στο wokshop
400400 gr Shrimp Amaebi, Peeled, Sweet, Tail On Αγόρασε στο wokshop
200200 gr Cardinal Straw Mushroom (Unpeeled) Αγόρασε στο wokshop
11 κ.γλ. Cardinal Chilli Sauce Sriracha Αγόρασε στο wokshop
0,50,5 κ.σ. Φρέσκο Ψιλοκομμένο Κόλιανδρο
44 τμχ Cock Dried Kaffir Lime Leaves Αγόρασε στο wokshop
33 κ.σ. Cardinal Fish Sauce (Patis) Αγόρασε στο wokshop
11 κ.σ. Thai Heritage Crushed Galangal Paste
11 lt Νερό
Εκτέλεση
1. Αφαιρέστε τις ουρές απο τις γαρίδες.
2. Kόψτε στα δύο κατά μήκος τα baby corn.
3. Βάλτε το νερό με το galangal paste, το lemongrass paste και τα kaffir lime leaves σε κατσαρόλα κι αφήστε να πάρουν βράση.
4. Προσθέστε τα shitake mushrooms (τα οποία έχετε μουλιάσει σε ζεστό νερό), τα straw mushrooms και τα baby corn.
5. Ρίξτε τη ζάχαρη, τη fish sauce, την tom yum, τη sriracha chili sauce και το χυμό lime και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει βράση.
6. Προσθέστε τις γαρίδες και βράστε για 5 λεπτά.
7. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.