
Cold Soba Noodles With Dipping Sauce (Zarusoba)
- Κουζίνα: Ιαπωνική
- Γεύση: Αλμυρή, Αρωματική
- Εποχή: Για κάθε στιγμή
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
Το Zaru Soba είναι ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο με noodles φαγόπυρου που σερβίρονται κρύα και συνοδεύονται με αρωματική σάλτσα, γνωστή ως tsuyu.
Υλικά
11 τμχ Aizakku Soba Noodle Buckwheat Αγόρασε στο wokshop
22 τμχ Φρέσκο Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
22 κ.σ. Aizakku Mirin Hon Japanese Style Αγόρασε στο wokshop
11 κ.γλ. Αizakku Wasabi Paste Αγόρασε στο wokshop
33 κ.σ. Aizakku Soy Sauce Japanese Style, Naturally Fermented Αγόρασε στο wokshop
22 τμχ Aizakku Sushi Nori Whole Gold Grade κομμένα σε μικρές και λεπτές λωρίδες Αγόρασε στο wokshop
11 κ.γλ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βράστε τα soba νούντλς για 5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
2. Σουρώστε τα noodles και ξαναρίξτε τα μέσα στην κατσαρόλα την οποία και γεμίζετε με κρύο νερό.
3. Ξαναστραγγίξτε τα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές προκειμένου να απομακρυνθεί η αμυλώδης γεύση που έχουν τα soba noodles.
4. Σε ένα μπόλ με παγάκια τοποθετήστε το πράσινο κρεμμυδάκι για να παραμείνει τραγανό.
5. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το mirin, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αποσύρετε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
6. Σερβίρετε τα νούντλς σε πιατέλα.
7. Σε διαφορετικά μπολ σερβίρετε τη σάλτσα, το nori, το wasabi και το φρέσκο κρεμμυδάκι.