
Yaki Udon Noodles
- Κουζίνα: Ιαπωνική
- Γεύση: Αλμυρή, Γλυκιά
- Εποχή: Για κάθε στιγμή
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
Το Yaki udon (焼きうどん, "τηγανητό udon") είναι ένα ιαπωνικό stir-fried πιάτο που αποτελείται από udon noodles αναμεμειγμένα με σάλτσα σόγιας, κρέας (συνήθως χοιρινό) και λαχανικά. Το Yaki udon είναι σχετικά απλό στην παρασκευή του και δημοφιλές σε παμπ της Ιαπωνίας και τρώγεται ως σνακ αργά το βράδυ. Δες τη συνταγή μας με udon noodles με λαχανικά, κοτόπουλο, γλυκιά σάλτσα σόγιας και την umami σάλτσα στρειδιού και απόλαυσε το ιαπωνικό stir fry στα καλύτερα του.
Υλικά
22 τμχ Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
22 φύλλα Aizakku Sushi Nori Gold Grade κομμένα σε λεπτές λωρίδες Αγόρασε στο wokshop
11 κ.σ. Aizakku Sesame Seeds Black Roasted Αγόρασε στο wokshop
5050 gr Aizakku Sushi Ginger ψιλοκομμένο Αγόρασε στο wokshop
22 κ.σ. Lee Kum Kee Oyster Sauce Αγόρασε στο wokshop
11 κ.σ. Ζάχαρη
11 κ.γλ. Lee Kum kee Chili Oil Αγόρασε στο wokshop
33 κ.σ. Aizakku Soy Sauce Naturally Fermented Αγόρασε στο wokshop
11 κ.σ. Hinode Sake for Cooking Αγόρασε στο wokshop
11 κ.γλ. Aizakku Mirin Hon Αγόρασε στο wokshop
11 τμχ Καρότο (ψιλοκομμένο)
11 κ.γλ. Thai Heritage Minced Garlic Αγόρασε στο wokshop
7575 gr Κινέζικο λάχανο (ψιλοκομμένο)
11 κ.γλ. Cock Tapioca Starch διαλυμένο σε λίγο νερό Αγόρασε στο wokshop
44 κ.σ. Peanut Oil Αγόρασε στο wokshop
11 συσκ. Cardinal Udon Noodle Fresh Αγόρασε στο wokshop
5050 gr Cardinal Bean Sprouts Αγόρασε στο wokshop
11 τμχ Ξερό κρεμμύδι
200200 gr Στήθος κοτόπουλο (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση
1. Μουσκεύετε τα νούντλς για 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό και στραγγίζετε.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας.
3. Στο wok ζεσταίνετε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζετε την πάστα σκόρδου.
4. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τσιγαρίζετε μέχρι να μαγειρευτεί.
5. Βάζετε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύετε για 3 λεπτά.
6. Ρίχνετε το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύετε καλά για 2-3 λεπτά.
7. Προσθέτετε τα νούντλς κι ανακατεύετε.
8. Ρίχνετε το άμυλο ταπιόκας για να δέσει η σάλτσα.
9. Σερβίρετε γαρνίροντας με το nori, το κρεμμυδάκι, το μαύρο σουσάμι και το τζίντζερ.