
Cheesecake with Miso Paste & Peanut Butter
- Κουζίνα: Διεθνή
- Γεύση: Γλυκιά
- Εποχή: Εορταστική
- Special: Vegetarian
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
To κλασικό cheesecake σε μια αλλιώτικη εκδοχή. Αν αγαπάς το συνδυασμό γλυκού και αλμυρού, αυτή η συνταγή είναι για σένα. Συνδυάσαμε φυστικοβούτυρο και πάστα μίσο – δυο υλικά που πρωταγωνιστούν για την πλούσια γεύση τους στην ασιατική κουζίνα, και δημιουργήσαμε ένα cheesecake που θα θες να ξαναφτιάξεις. Σερβίρεται σε βάση από τραγανά μπισκότα.
Υλικά
7575 gr Βούτυρο (λιωμένο)
11 κ.σ. Aizakku Mirin Hon Japanese Style Αγόρασε στο wokshop
175175 gr Mπισκότα σοκολάτα με γέμιση βανίλια
5050 gr Aizakku Miso Soy Bean Paste White Αγόρασε στο wokshop
100100 gr Ζάχαρη άχνη
11 κ.σ. Μέλι
250250 gr Τυρί κρέμα
11 πρέζα Βανίλια
175175 gr PCD Peanut Butter Αγόρασε στο wokshop
Εκτέλεση
1. Σε multi ή με το χέρι, σπάστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με λιωμένο βούτυρο.
2. Απλώστε σε ταψί με πάτο που αποσπάται.
3. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, 50gr φυστικοβούτυρο, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και απλώστε στη βάση από μπισκότα.
4. Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, ζεστάνετε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο, την πάστα miso, το μέλι και το mirin μέχρι να γίνουν αραιά σε σύσταση και να μπορούν να απλωθούν εύκολα.
5. Απλώστε την τρίτη στρώση και τοποθετήστε σε ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μέχρι να κρυώσει και να σφίξει το γλυκό.