Mango Sticky Rice
- Κουζίνα: Ταιλανδέζικη
- Γεύση: Αρωματική, Γλυκιά
- Εποχή: Για κάθε στιγμή
- Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
Περιγραφή
Υλικά
140140 ml Cardinal Coconut Milk 400gr/400ml Αγόρασε στο wokshop
250250 gr Cardinal Glutinous Rice 1000gr
11 τμχ Μάνγκο φρέσκο
22 gr Agar-Agar
6565 gr Ceylon Coconut Sugar Gluten Free, Organic Αγόρασε στο wokshop
11 κ.γλ. Αλάτι
44 κ.σ. Cardinal Coconut Milk 400gr/400ml Αγόρασε στο wokshop
Εκτέλεση
1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετέ το με αρκετό κρύο νερό.
2. Αφού το στραγγίσετε, τοποθετήστε το σε ένα μπολ και προσθέστε κρύο νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί. Σκεπάστε το και αφήστε το να μουλιάσει 4 ώρες ή και ένα ολόκληρο 24ωρο. Όσο περισσότερο μουλιάσει το ρύζι, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.
3. Στραγγίξτε το ρύζι. Τοποθετήστε σε ένα bamboo καλάθι ένα κομμάτι λαδόκολλα (με τρύπες) κι επάνω του το ρύζι. Σκεπάστε και ατμίστε για 20 λεπτά.
4. Όσο το ρύζι ατμίζεται, σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας, μαζί με το αλάτι.
5. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 2 ώρες, προσέχοντας να μην εξατμιστούν τελείως τα υγρά που θα βγάλουν τα φρούτα.
6. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα καρύδας που έχετε βράσει. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το ρύζι και αφήστε το στην άκρη για 6 λεπτά.
7. Τοποθετήστε το ρύζι σε δύο μικρές φόρμες και ξεφορμάρετέ το σε δύο πιάτα. Κόψτε το μάνγκο σε κομμάτια ή λεπτές φέτες και γαρνίρετε το ρύζι.
8. Προσθέστε 2 κ.σ. γάλα καρύδας επάνω στο ρύζι και σερβίρετε όσο είναι ακόμη χλιαρό.